banner festival 23

— dinsdag 13 september 2022, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Publieke Omroep in West-Duitsland staakt in strijd voor betere beloning

© ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De medewerkers van de Duitse publieke omroep Westdeutscher Rundfunk (WDR) zijn dinsdag gaan staken. Ze willen hiermee onder meer een loonsverhoging van 5,5 procent afdwingen. De staking moet vooralsnog tot woensdagochtend duren. Laatste wijziging: 13 september 2022, 11:00

Naast de algemene loonsverhoging moeten ook de tegemoetkomingen voor cursussen en de netto salarissen met 5,5 procent stijgen. De nieuwe afspraken moeten volgens vakbond Ver.di minstens twaalf maanden lang gelden.

De medewerkers van de WDR kwamen dinsdagochtend om 9 uur bij elkaar voor een stakingsontbijt, een uur later werd de staking officieel uitgeroepen.

De WDR, de eigen omroep voor de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, werd in 1956 opgericht en is onderdeel van de ARD (Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland). De omroep heeft een eigen televisiezender en meerdere radiozenders. Ook produceert de WDR eigen programma’s en series die landelijk worden uitgezonden.

Bekijk meer van

WDR

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.