banner festival 23

— dinsdag 16 november 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Podcasts regionale omroepen beschikbaar via NPO

© Stock4b

De Nederlandse Publieke Omroep biedt nu ook een aantal podcasts van de regionale publieke omroepen aan.

Nadat eerder al regionaal nieuws van de dertien regionale omroepen een plek kreeg op de landelijke publieke omroep zijn er sinds maandag ook podcasts van de regionale omroepen beschikbaar via de NPO.

De geselecteerde podcasts hebben volgens het persbericht een herkenbaar regionaal karakter en spreken tegelijkertijd een breed publiek aan. De podcasts zijn te beluisteren via de appsen sites van NPO Radio 1 en de NPO Luister-app .

Volgens Jurre Bosman, directeur audio NPO is het aanbieden van deze podcasts via het NPO-platforms “een logische volgende stap in de samenwerking tussen de regionale publieke omroepen en de NPO. De verhalen uit de regio zijn zo voor een breed publiek gemakkelijk te ontdekken”.

Matthijs Nieuwenhuis, voorzitter van het overleg van hoofdredacteuren van de regionale omroepen, vindt dat er door het bieden van meer ruimte aan verhalen uit de verschillende regio’s in Nederland recht wordt gedaan “aan de grote culturele diversiteit in ons land. Tegelijkertijd onderzoeken we hoe we ook op gebied van techniek de handen ineen kunnen slaan, zodat we de distributie van podcasts naar de diverse kanalen in de toekomst nog gemakkelijker maken”.

Bekijk meer van

regionale omroepen Podcast NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.