e learning nvj

— maandag 29 november 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

DPG Media wil centrale rol voor NPO bij distributie podcasts

© Pexels

DPG Media verzoekt de publieke omroep om een centrale rol te gaan spelen bij de distributie van podcasts, meldt NRC. Als de NPO zijn podcast-app ook voor andere podcastmakers openstelt, kunnen Nederlandse media beter concurreren met Apple en Spotify, denkt de uitgever.

“Lieve NPO, zet jullie platform open voor onze podcasts”, zegt Iwan Reuvekamp, bij DPG Media verantwoordelijk voor digitale audio in Nederland, België en Denemarken in NRC. De verzamel-app NPO Luister bevindt zich nog in de experimentele fase en moet nog goedgekeurd worden door de minister, maar is wel al te gebruiken. DPG Media, onder meer uitgever van de Volkskrant, het AD, en NU.nl, heeft geen eigen podcast-app.

Het verzoek van het mediabedrijf komt voort uit de verwachting dat grote spelers als Apple en Spotify een centrale rol gaan spelen in de Nederlandse podcastmarkt.

Jurre Bosman, directeur audio van de NPO, wil met DPG Media over het voorstel praten zodra er toestemming is om met NPO Luister door te gaan. “In onze distributiestrategie richten we ons nu – conform de mediawet – op het verspreiden van het aanbod van publieke omroepen. Of aanbod van andere aanbieders daar ook bij kan passen, is een interessant vraagstuk.”

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.