— dinsdag 14 november 2023, 09:43 | 0 reacties, praat mee

PNO Media halveert beleggingen in fossiele brandstoffen

© Richard Brocken

PNO Media heeft bekendgemaakt dat de beleggingen in fossiele brandstoffen zijn gehalveerd. Ruim een jaar geleden stelden enkele journalisten een petitie op om het pensioenfonds ertoe te bewegen binnen drie jaar alle investeringen in bedrijven die olie, kolen, gas of teerzand produceren te beëindigen. Laatste wijziging: 16 november 2023, 13:24

Een van de initiatiefnemers van de petitie, Wim Amels (Cinetree), noemt het op LinkedIn mooi nieuws. “Lang leek het erop dat het zou blijven bij greenwashing en beleefde blikken, maar vandaag laat het fonds echt zien dat ze echt duidelijke en meetbare stappen heeft gezet op weg naar een groen pensioen. Actievoeren helpt (...dus toch, want een tijd lang was er weinig hoop op verandering). Mooi!!”

PNO Media belegt niet meer in 192 olie- en gasbedrijven. 36 olie- en gasbedrijven krijgen van het pensioenfonds twee jaar de tijd om te laten zien dat zij wel werk maken van de energietransitie. Als die bedrijven binnen twee jaar niet voldoende vooruitgang laten zien in het terugdringen van hun CO2-uitstoot, zal PNO Media ook niet meer beleggen in deze bedrijven. Het pensioenfonds geeft aan op dit moment ook niet in die 36 bedrijven te beleggen.

Bekijk meer van

Wim Amels PNO Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.