basis naar compleet

— vrijdag 19 juni 2020, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Dekkingsgraad omroeppensioenfonds krabbelt op na coronaklappen

© Pixabay

PNO Media, het pensioenfonds voor de omroepsector en de creatieve sector, krabbelt op van de financiële klappen die het heeft opgevangen aan het begin van de coronacrisis. Het pensioenfonds zag zijn dekkingsgraad in mei stijgen van 86,2 naar 88 procent. Eind 2019 lag de dekkingsgraad nog op 99,5 procent. Laatste wijziging: 25 juni 2020, 10:08

Dat meldt de Gooi- en Eemlander. De dekkingsgraad geeft aan hoeveel geld in hoeverre een pensioenfonds kan voldoen aan zijn huidige en toekomstige verplichtingen. Bij een dekkingsgraad van 100 procent is voor elke euro aan verplichtingen ook precies een euro voorhanden.

De dekkingsgraad is cruciaal in het huidige pensioenstelsel. Wanneer deze aan het eind van het jaar onder een vooraf gestelde grens komt, moet er in het jaar erna in de pensioenen worden gesneden. Die zogenoemde kritische grens ligt voor PNO Media op 93 procent.

Bij de uitbraak van de coronacrisis kelderde de beurskoersen. Daardoor liep de waarde van de beleggingen van pensioenfondsen fors terug. De dekkingsgraad van PNO Media kwam eind maart op een dieptepunt en bedroeg toen 85,4 procent.

Bekijk meer van

PNO Media corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.