training eu starters

— maandag 21 augustus 2023, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Plan voor uitfaseren blokkeer-functie op Twitter/X lijkt alweer van de baan

Nadat de letters van het gebouw zijn gehaald, rest daar nog enkel een witte pilaar met een klok. Een illegaal geplaatst X-logo moest op last van de gemeente van het dak. | Achille Aboud / Imago

Het plan om de block-functie op Twitter/X te verwijderen, dat topman Elon Musk vorige week opperde, lijkt alweer te zijn geparkeerd. Volgens Musk heeft 'de community' op X het plan weggestemd. Hij vierde dat 't afgelopen weekend door zelf een grote groep gebruikers te blokkeren. "Hoe voelt dat?", aldus Musk. Laatste wijziging: 21 augustus 2023, 16:07

Volgens Musk, die de block-functie eerder als onzinnig omschreef, noemt nergens expliciet dat het plan weer is ingetrokken. Hij is geamuseerd dan mensen denken dat het blokkeren nog steeds verdwijnt, al staat de tweet waarin hij het verdwijnen aankondigt op het moment van schrijven nog live.

Onder de geblokkeerden ook enkele opvallende medestanders die kritiek hadden geuit op de zoveelste proefballon. Onder hen acteur James Woods, een prominent figuur in de maga-beweging. Hij vreesde een middel te verliezen tegen “gecoördineerde aanvallen van trollen”. Woods: “Gebruikers op X zijn slechts pionnen om deze site in een online winkelcentrum te veranderen. De man van wie ik dacht dat hij de vrijheid van meningsuiting verdedigde, is gewoon de zoveelste hebberige kapitalist.”

Musk blokkeerde daarop Woods.

Musk blokkeerde ook de extreem-rechtse X-gebruiker - what’s in a name - Catturd.

Diverse organisaties, activisten en gewone gebruikers wezen Musk er de afgelopen dagen op dat de block-functie een belangrijk wapen is tegen haatberichten, stalking en intimidatie.

Bekijk meer van

X Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.