training eu starters

— zaterdag 19 augustus 2023, 07:01 | 0 reacties, praat mee

Musk wil blokkeren van accounts op X binnenkort niet meer mogelijk maken

Het is op socialmediaplatform X, voorheen Twitter, binnenkort niet meer mogelijk voor accounts om anderen te blokkeren. Dat zei althans eigenaar Elon Musk op de berichtendienst. Alleen privéberichtjes zijn binnenkort nog tegen te houden, zei hij in een antwoord op een X-bericht. Laatste wijziging: 21 augustus 2023, 10:57

Nu is het nog zo dat accounts bepaalde X-gebruikers kunnen blokkeren. Berichten zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde X-gebruikers en zij kunnen ook geen reacties plaatsten. Berichten van geblokkeerde accounts zijn ook niet meer zichtbaar voor diegenen die hen in de ban hebben gedaan.

‘Blokkeren heeft geen zin’
De functie helpt gebruikers bij het weren van bijvoorbeeld spam-accounts of mensen die hen digitaal lastigvallen. Maar Musk zegt nu dat blokkeren “geen zin heeft”. Volgens persbureau Bloomberg blijft het wel mogelijk om accounts te “muten”, oftewel op stil te zetten. Je ziet hun berichten dan niet meer, maar zij kunnen jouw berichten nog wel zien.

Nadat Musk vorig jaar Twitter had overgenomen schrapte hij veel personeel, onder wie een groot aantal medewerkers die de huisregels tegen haatdragende of discriminerende berichten moesten handhaven. Ook mochten eerder van Twitter verbannen gebruikers weer terugkomen op het inmiddels omgedoopte platform. Veel adverteerders vonden die ingrepen maar niets en beëindigden hun reclamecampagnes op het voormalige Twitter. De advertentie-inkomsten zijn daardoor met ongeveer de helft gedaald.

Bekijk meer van

X Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.