training eu starters

— vrijdag 29 mei 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Pim Fortuyn Prijs voor Jort Kelder

© ANP / Danny van den Berg

Programmamaker Jort Kelder ontvangt dit jaar de Pim Fortuyn Prijs, een prijs voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord en taboes durven doorbreken. De 55-jarige Kelder krijgt de prijs omdat hij zich “met verve mengt in het nationale debat”. Laatste wijziging: 29 mei 2020, 09:04

Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vrijdag bekendgemaakt, meldt het Algemeen Dagblad. Over Kelder zegt de jury: “Ten tijde van de lockdown brak hij als eerste publiekelijk een lans voor het overleven van de economie en een snelle lock-out.”

De jury refereert daarmee aan een uitspraak die Kelder deed bij Omrop Fryslân, waarin hij stelde dat de corona-lockdown vooral bedoeld was om “80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben” te redden. Kelder: “Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?”

Bekijk meer van

Pim Fortuyn Prijs Jort Kelder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.