— vrijdag 29 mei 2020, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Pim Fortuyn Prijs voor Jort Kelder

© ANP / Danny van den Berg

Programmamaker Jort Kelder ontvangt dit jaar de Pim Fortuyn Prijs, een prijs voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord en taboes durven doorbreken. De 55-jarige Kelder krijgt de prijs omdat hij zich “met verve mengt in het nationale debat”.

Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vrijdag bekendgemaakt, meldt het Algemeen Dagblad. Over Kelder zegt de jury: “Ten tijde van de lockdown brak hij als eerste publiekelijk een lans voor het overleven van de economie en een snelle lock-out.”

De jury refereert daarmee aan een uitspraak die Kelder deed bij Omrop Fryslân, waarin hij stelde dat de corona-lockdown vooral bedoeld was om “80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben” te redden. Kelder: “Op een gegeven moment moet er gewoon een belangenafweging komen: hoeveel economische schade is ons het redden van mensen die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan waard?”

Bekijk meer van

Pim Fortuyn Prijs Jort Kelder

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.