Tegel Beeld en Geluid

— maandag 8 mei 2017, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Columniste Ebru Umar krijgt Pim Fortuyn Prijs

© Robin Utrecht

Columniste Ebru Umar heeft de Pim Fortuyn Prijs gekregen. Ze kreeg de prijs zaterdag in Rotterdam uit handen van Rita Verdonk tijdens een herdenking van de in 2002 doodgeschoten politicus.

De Pim Fortuyn Prijs is een onderscheiding voor opiniemakers, politici of bestuurders die het gedachtegoed van Fortuyn het beste uitdragen. Het is de derde keer dat de prijs wordt toegekend. Umar krijgt de prijs voor “haar kritische geluid, de gave van haar pen en haar verbale kwaliteiten alsmede de onverschrokkenheid waarmee zij de vrijheid verdedigt, met alle consequenties van dien, ook voor haar privéleven”, aldus het juryrapport.

Umar, die voor Metro en Libelle schrijft, werd vorig jaar wereldnieuws. Ze werd opgepakt omdat ze president Reçep Tayyip Erdogan had beledigd. Ze werd in Turkije gearresteerd en mocht het land drie weken niet verlaten. Meer bij ANP via NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.