word studentlid

— maandag 2 oktober 2017, 16:35 | 0 reacties, praat mee

Pilger verruilt journalistiek voor voorlichting

Pilger verruilt journalistiek voor voorlichting
© Elvera Smink

Na 25 jaar journalistiek bij diverse omroepen vond Silvia Pilger het tijd worden om een andere wending te geven aan haar loopbaan. Daarom is ze sinds deze maand woordvoerder bij FNV. Laatste wijziging: 3 oktober 2017, 08:43

“Een logische stap,” zegt ze tegen Villamedia. “Om de onderwerpen waar het daar om gaat, om de solidariteit, het opkomen voor anderen.” Dat laatste deed ze namelijk ook al veel in haar carrière.

De laatste zestien jaar werkte ze op de redactie bij Nieuwsuur en Nova en Pilger was ook negen jaar bestuurslid bij het NVJ sectiebestuur omroepen. Vanwege haar nieuwe baan legt Pilger haar functie als lid van het NVJ sectiebestuur omroepen neer.

“Los van redactiewerk, heb ik verschillende andere dingen gedaan bij de NTR: zo stond ik bijvoorbeeld aan de wieg van de start en uitbouw van Nieuwsuur-online, in een tijd dat dat nog helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Ik speelde een rol bij de diversiteitsinspanningen van de NTR en Nieuwsuur, en ben als actief NVJ-lid ook lid van het CAO-onderhandelingsteam geweest. Eerder was ik voorzitter van de OR -rondom de fusie NPS,Teleac, RVU-. Op deze nieuwe plek kan ik goed gebruik maken van al die ervaringen.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.