— maandag 10 december 2018, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Live ontslag Philip Freriks ‘kolossale fout’

'Een kolossale fout'. Zo omschrijft eindredacteur Paul van der Gaag wat er vorige week in het VPRO-programma OVT gebeurde rond Philip Freriks. De columnist kreeg live op de radio te horen dat hij niet meer zou terugkeren.

In OVT legde Van der Gaag uit wat er volgens hem gebeurd is en schreef er over op de website van OVT. Een halfjaar geleden belden Van der Gaag en Freriks. Vanaf dat moment ging de eindredacteur ervan uit dat Freriks eind dit jaar nog twee keer een column zou doen en zelf had besloten daarna met zijn column te stoppen.

‘Dat is, blijkt nu, een verkeerde conclusie geweest. En ik had natuurlijk in de weken voorafgaande aan zijn column van afgelopen zondag contact met hem moeten opnemen.’

Ook Ruslandkenner Alexander Münninghoff (74) stopt als columnist bij het programma. In zijn afscheidscolumn zei hij zondag dat verjonging de reden was voor zijn vertrek. ‘Sinds een week of drie weet ik dat mijn dagen bij de VPRO geteld zijn. Dat is mij in klare taal meegedeeld per telefoon. ‘We gaan verjongen en Philip Freriks en jij gaan eruit’.’

Met een tussenpoos heeft Münninghoff 13 seizoenen aan het programma meegewerkt. ‘Je bent onze recordcolumnist’, zei de presentator.

Meer bij de NOS.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.