— maandag 4 januari 2021, 11:47 | 0 reacties, praat mee

Pieter Waterdrinker gestopt als Rusland-correspondent De Telegraaf

Journalist en schrijver Pieter Waterdrinker is gestopt als freelance correspondent voor De Telegraaf in Rusland. Hij gaat als freelance journalist wel verder voor andere opdrachtgevers. Zo verving hij onlangs bij de Volkskrant twee columnisten die met vakantie waren.

Waterdrinker heeft bijna 30 jaar voor de krant gewerkt en bijna een kwart eeuw als correspondent, schrijft hij in een afscheidsbericht aan Telegraaf-collega’s in een besloten groep op Facebook. Hij vindt het na zo’n lange periode mooi geweest en de inkomsten als schrijver van boeken trekken iets aan, zodat dat ook mogelijk is.

Hij was graag doorgegaan bij De Telegraaf met een column. Op Facebook beschrijft hij zijn teleurstelling dat het daar niet van is gekomen. ‘Dertig jaar trouw aan een krant waarvoor ik veel opzij heb gezet, meermaals mijn leven heb gewaagd, is kennelijk in deze tijden niets meer waard.’

Paul Jansen, hoofdredacteur van de krant, respecteert het besluit van Waterdrinker om te stoppen als correspondent. ‘We waren in overleg over een column en op zich ook geïnteresseerd. Pieter wist nog niet precies welke kant het op zou gaan en ik heb hem toen om een proefcolumn gevraagd. Daartoe was hij niet bereid en daar is het toen gestopt.’

De Telegraaf heeft nog geen opvolger voor Waterdrinker in Rusland benoemd.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.