website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Henk van der Aa volgt Hans Laroes op bij KRO-NCRV

Dolf Rogmans — Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018, 08:12

Nieuws Henk van der Aa is de nieuwe hoofdredacteur van KRO-NCRV. Hij volgt interim-hoofdredacteur Hans Laroes op. Van der Aa krijgt journalistiek inhoudelijk de leiding over KRO-NCRV en Dave Kentie de bestuurlijk en organisatorisch leiding. Kentie is nu al manager radio en breidt dat uit met televisie. Het personeel werd maandag ingelicht.

Van der Aa heeft afgelopen anderhalf jaar als eindredacteur en verslaggever bij het programma Brandpunt+ gewerkt. Dat programma verdwijnt begin volgend jaar van de televisie en gaat online verder. Door deze verandering zijn 24 journalisten hun baan kwijtgeraakt.

Die reorganisatie gaat ondanks het aantreden van Van der Aa gewoon door, zegt hij in een toelichting op zijn aantreden. ‘Ik heb daar geen afspraken over gemaakt’.

Van der Aa is door de KRO-NCRV benaderd voor de functie. ‘Het is al met al supersnel gegaan. Ik zie het als met eerste taak de organisatie weer wat journalistiek kleur op de wangen te laten krijgen’.

Bij de journalistieke afdeling van de KRO-NCRV werken nu zo’n honderd mensen van wie er bij de komende reorganisatie 24 weg moeten. Naast Brandpunt+ wordt onder meer ook het programma De Monitor gemaakt.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.