e learning nvj

— dinsdag 2 oktober 2018, 08:12 | 0 reacties, praat mee

Henk van der Aa volgt Hans Laroes op bij KRO-NCRV

Henk van der Aa is de nieuwe hoofdredacteur van KRO-NCRV. Hij volgt interim-hoofdredacteur Hans Laroes op. Van der Aa krijgt journalistiek inhoudelijk de leiding over KRO-NCRV en Dave Kentie de bestuurlijk en organisatorisch leiding. Kentie is nu al manager radio en breidt dat uit met televisie. Het personeel werd maandag ingelicht.

Van der Aa heeft afgelopen anderhalf jaar als eindredacteur en verslaggever bij het programma Brandpunt+ gewerkt. Dat programma verdwijnt begin volgend jaar van de televisie en gaat online verder. Door deze verandering zijn 24 journalisten hun baan kwijtgeraakt.

Die reorganisatie gaat ondanks het aantreden van Van der Aa gewoon door, zegt hij in een toelichting op zijn aantreden. ‘Ik heb daar geen afspraken over gemaakt’.

Van der Aa is door de KRO-NCRV benaderd voor de functie. ‘Het is al met al supersnel gegaan. Ik zie het als met eerste taak de organisatie weer wat journalistiek kleur op de wangen te laten krijgen’.

Bij de journalistieke afdeling van de KRO-NCRV werken nu zo’n honderd mensen van wie er bij de komende reorganisatie 24 weg moeten. Naast Brandpunt+ wordt onder meer ook het programma De Monitor gemaakt.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.