mgm nvj maart

— woensdag 23 november 2016, 20:07 | 0 reacties, praat mee

Peter Hovestad weg uit hr HMC bladen

Peter Hovestad weg uit hr HMC bladen

Peter Hovestad is sinds dinsdag geen lid meer van de hoofdredactie van de HMC-bladen, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Begin volgend jaar verlaat hij de krant helemaal. Volgens een woordvoerder van TMG, waar HMC deel van uit maakt, is dat in goed overleg besloten. Hovestad werd in 2014 nog door de redactie voorgedragen als opvolger van Mike Ackermans. Dat wees de directie af en benoemde in mei van dit jaar Arjan Paans. Laatste wijziging: 23 november 2016, 20:38

Die verwijst voor een toelichting door naar woordvoerder Martijn Jonker. Die wil niet in gaan op de vraag of Hovestad weg gaat omdat hij eerder hoofdredacteur wilde worden. ‘Daarom staat er in goed overleg en hebben we in een intern bericht mooie woorden over Peter geschreven. Hij is bovendien ook nog eens 40 jaar in dienst.’

Jonker weet niet of Hovestad wordt vervangen en of er meer personele wisselingen in de hoofdredactie te verwachten zijn. Hugo Schneider en Gerben van ‘t Hek maken ook onderdeel uit van de hoofdredactie van HMC.

Hovestad zelf doet er ook het zwijgen toe. Hij is 13 jaar lid geweest van de hoofdredactie van de HMC-bladen en daarvoor in verschillende functies werkzaam geweest op de redactie.

De komende weken begeleidt hij de verhuizing van de centrale HMC-redactie van Alkmaar naar het Telegraaf-gebouw in Amsterdam. De verhuizing zelf vindt begin december plaats.

Wat de directie van TMG betreft volgt daarna een integratie van de redacties van De Telegraaf en HMC. De redactie van HMC heeft zich daar eerder tegen uitgesproken.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.