— woensdag 23 november 2016, 20:07 | 0 reacties, praat mee

Peter Hovestad weg uit hr HMC bladen

Peter Hovestad is sinds dinsdag geen lid meer van de hoofdredactie van de HMC-bladen, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Begin volgend jaar verlaat hij de krant helemaal. Volgens een woordvoerder van TMG, waar HMC deel van uit maakt, is dat in goed overleg besloten. Hovestad werd in 2014 nog door de redactie voorgedragen als opvolger van Mike Ackermans. Dat wees de directie af en benoemde in mei van dit jaar Arjan Paans.

Die verwijst voor een toelichting door naar woordvoerder Martijn Jonker. Die wil niet in gaan op de vraag of Hovestad weg gaat omdat hij eerder hoofdredacteur wilde worden. ‘Daarom staat er in goed overleg en hebben we in een intern bericht mooie woorden over Peter geschreven. Hij is bovendien ook nog eens 40 jaar in dienst.’

Jonker weet niet of Hovestad wordt vervangen en of er meer personele wisselingen in de hoofdredactie te verwachten zijn. Hugo Schneider en Gerben van ‘t Hek maken ook onderdeel uit van de hoofdredactie van HMC.

Hovestad zelf doet er ook het zwijgen toe. Hij is 13 jaar lid geweest van de hoofdredactie van de HMC-bladen en daarvoor in verschillende functies werkzaam geweest op de redactie.

De komende weken begeleidt hij de verhuizing van de centrale HMC-redactie van Alkmaar naar het Telegraaf-gebouw in Amsterdam. De verhuizing zelf vindt begin december plaats.

Wat de directie van TMG betreft volgt daarna een integratie van de redacties van De Telegraaf en HMC. De redactie van HMC heeft zich daar eerder tegen uitgesproken.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.