website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Peter Hovestad weg uit hr HMC bladen

Dolf Rogmans — Geplaatst op woensdag 23 november 2016, 20:07

Nieuws

Peter Hovestad is sinds dinsdag geen lid meer van de hoofdredactie van de HMC-bladen, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. Begin volgend jaar verlaat hij de krant helemaal. Volgens een woordvoerder van TMG, waar HMC deel van uit maakt, is dat in goed overleg besloten. Hovestad werd in 2014  nog door de redactie voorgedragen als opvolger van Mike Ackermans. Dat wees de directie af en benoemde in mei van dit jaar Arjan Paans.

Die verwijst voor een toelichting door naar woordvoerder Martijn Jonker. Die wil niet in gaan op de vraag of Hovestad weg gaat omdat hij eerder hoofdredacteur wilde worden. ‘Daarom staat er in goed overleg en hebben we in een intern bericht mooie woorden over Peter geschreven. Hij is bovendien ook nog eens 40 jaar in dienst.’

Jonker weet niet of Hovestad wordt vervangen en of er meer personele wisselingen in de hoofdredactie te verwachten zijn. Hugo Schneider en Gerben van ‘t Hek maken ook onderdeel uit van de hoofdredactie van HMC.

Hovestad zelf doet er ook het zwijgen toe. Hij is 13 jaar lid geweest van de hoofdredactie van de HMC-bladen en daarvoor in verschillende functies werkzaam geweest op de redactie.

De komende weken begeleidt hij de verhuizing van de centrale HMC-redactie van Alkmaar naar het Telegraaf-gebouw in Amsterdam. De verhuizing zelf vindt begin december plaats.

Wat de directie van TMG betreft volgt daarna een integratie van de redacties van De Telegraaf en HMC. De redactie van HMC heeft zich daar eerder tegen uitgesproken.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.