— dinsdag 7 april 2020, 16:50 | 0 reacties, praat mee

Persvoorlichter Witte Huis vertrekt na jaar zonder één moment van persvoorlichting

Mei 2019: Grisham leest berichten op haar mobiel. In het klein jaar erna zat ze geen enkel persmoment voor | Reuters

Witte Huis-persvoorlichter Stephanie Grisham vertrekt na nog geen jaar, zonder in die tijd maar één persconferentie te hebben gehouden. Ze gaat terug naar haar oude baan als woordvoerster van Melania Trump. Laatste wijziging: 7 april 2020, 16:56

Haar oude positie kwam vrij toen de woordvoerster van de first lady eerder deze week vertrok “om meer tijd met haar familie te kunnen doorbrengen”, meldt CNN.

Het gebrek aan persconferenties onder leiding van Grisham verschilde overigens weinig met die van haar voorganger Sarah Huckabee Sanders, die in mei 2019 ook al maandenlang geen persconferenties had gehouden.

De strijd tegen het coronavirus in de Verenigde Staten is neergelegd bij vice-president Pence en diens communicatieteam. Grisham zou in de weken voor dat besluit al nauwelijks bij officiële vergaderingen zijn geweest. Voor gesprekken in de wandelgangen was Grisham evenmin beschikbaar, meldt CNN.

Dat Grisham geen vriend van de pers was, was al voor haar benoeming bekend. In 2016 was Grisham betrokken bij persbreidel - het actief weren van journalisten uit regeringsgebouwen in Arizona. Dat werd gezien als wraak voor onthullingen over privégebruik van overheidsvoertuigen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.