— maandag 15 augustus 2022, 16:46 | 0 reacties, praat mee

PersVeilig biedt eenvoudige meldknop aan op vernieuwde website voor bedreigde journalisten

© ANP/Michel van Bergen

Op de vernieuwde website van PersVeilig kunnen journalisten nog eenvoudiger melding maken als ze fysiek of online bedreigd worden. De nieuwe website is sinds maandag in de lucht. Laatste wijziging: 15 augustus 2022, 16:46

Op iedere pagina van de website is een ‘Meld een incident’-button geplaatst, zodat journalisten nog makkelijker melding kunnen maken van bedreiging en intimidatie.

Ook hebben de verschillende wijzen waarop PersVeilig journalisten ondersteunt, zoals trainingen, richtlijnen voor veiligheidsbeleid, informatiemateriaal en ook de Balie Persvrijheid met deze nieuwe website een gezamenlijke, overzichtelijke plek gekregen. Daarnaast vinden bezoekers op de website praktische tips over wat journalisten kunnen doen als zij zich bedreigd voelen.

“PersVeilig blijft continue in beweging. Met deze vernieuwde site laten we zien waar we in minder dan drie jaar naar toe zijn gegroeid”, zegt Peter ter Velde, projectleider PersVeilig over de nieuwe website.

PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie. PersVeilig heeft als doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en tegen juridische claims.

Sinds de oprichting van PersVeilig in 2019 lopen de meldingen op. In 2020 meldden 121 journalisten een incident, in 2021 waren dit er 272 en tot begin deze maand ontving PersVeilig al ruim 100 meldingen van journalisten met name over bedreigingen en fysiek geweld.

Bekijk meer van

PersVeilig

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.