— vrijdag 20 december 2019, 08:21 | 0 reacties, praat mee

85 procent meer incidenten gemeld na start PersVeilig

Sinds de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, de politie en het Openbaar Ministerie in november het project PersVeilig zijn begonnen, is het aantal meldingen van incidenten met 85 procent gestegen. Dat meldt de NVJ op haar website.

De cijfers laten volgens de NVJ zien dat journalisten de weg naar PersVeilig goed weten te vinden. Wat volgens de beroepsvereniging ook meespeelt is dat het aantal incidenten van agressie, geweld en intimidatie tegen journalisten toeneemt.

“Ik spreek dagelijks journalisten die zelf ervaren dat het aantal serieuze bedreigingen snel toeneemt”, aldus Peter ter Velde, die als veiligheidscoördinator bij de NOS nauw betrokken was bij de totstandkoming van PersVeilig. Per 1 januari vervult hij bij PersVeilig de rol van veiligheidscoördinator.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.