website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wierd Duk verruilt AD voor Telegraaf: weer verslaggever

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op vrijdag 22 september 2017, 11:59

Nieuws

UPDATE Journalist Wierd Duk gaat aan de slag als verslaggever voor De Telegraaf. Duk, nu nog werkzaam voor het Algemeen Dagblad, stapt per 1 november over, meldt zijn aanstaande werkgever. “Ik werd bij het AD na de zomer meer ingezet als columnist en voel mij meer verslaggever. Dat kan ik bij De Telegraaf weer gaan doen op de thema’s die ik belangrijk vind”, licht hij zijn overstap toe.

De voormalig Duitsland-correspondent gaat onder meer reportages schrijven over actuele maatschappelijke vraagstukken in onze samenleving; over integratie, het islamvraagstuk, intolerante minderheden, politiek correct denken, de angst om te kwetsen en extremisme.

Hoofdredacteur Paul Jansen is blij met de komst van de verslaggever. “Met Wierd bij ons team krijgen we een spraakmakende journalist die fantastisch bij De Telegraaf past. Hij zal voor ons dagblad vooral verslag doen vanuit het perspectief van de gewone burger.”

Duk: “Ik denk dat veel mensen vinden dat mijn stukken beter passen bij het profiel van De Telegraaf en de collega’s die daar werken. Overigens zonder dat ik dat zelf ook meteen vind. Er is rond mijn persoon een soort persona ontstaan waar ik zelf geen controle op heb.”

Het is de bedoeling dat Duk in De Telegraaf op een vaste plek en met een herkenbare vorm stukken gaat schrijven. “Helemaal precies weet ik het nog niet. Maar bij wat een columnist als Leon de Winter aan de orde stelt, ga ik de mensen zoeken. Een beetje op die manier.”

De journalist heeft niet gesolliciteerd op de functie. ‘Het kwam ter sprake en toen ben ik eens met Paul Jansen, de hoofdredacteur, gaan lunchen.”

Villamedia Magazine sprak in juli met Duk over zijn drijfveren.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.