Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 22 september 2017, 11:59 | 0 reacties, praat mee

Wierd Duk verruilt AD voor Telegraaf: weer verslaggever

UPDATE Journalist Wierd Duk gaat aan de slag als verslaggever voor De Telegraaf. Duk, nu nog werkzaam voor het Algemeen Dagblad, stapt per 1 november over, meldt zijn aanstaande werkgever. "Ik werd bij het AD na de zomer meer ingezet als columnist en voel mij meer verslaggever. Dat kan ik bij De Telegraaf weer gaan doen op de thema's die ik belangrijk vind", licht hij zijn overstap toe. Laatste wijziging: 22 september 2017, 16:19

De voormalig Duitsland-correspondent gaat onder meer reportages schrijven over actuele maatschappelijke vraagstukken in onze samenleving; over integratie, het islamvraagstuk, intolerante minderheden, politiek correct denken, de angst om te kwetsen en extremisme.

Hoofdredacteur Paul Jansen is blij met de komst van de verslaggever. “Met Wierd bij ons team krijgen we een spraakmakende journalist die fantastisch bij De Telegraaf past. Hij zal voor ons dagblad vooral verslag doen vanuit het perspectief van de gewone burger.”

Duk: “Ik denk dat veel mensen vinden dat mijn stukken beter passen bij het profiel van De Telegraaf en de collega’s die daar werken. Overigens zonder dat ik dat zelf ook meteen vind. Er is rond mijn persoon een soort persona ontstaan waar ik zelf geen controle op heb.”

Het is de bedoeling dat Duk in De Telegraaf op een vaste plek en met een herkenbare vorm stukken gaat schrijven. “Helemaal precies weet ik het nog niet. Maar bij wat een columnist als Leon de Winter aan de orde stelt, ga ik de mensen zoeken. Een beetje op die manier.”

De journalist heeft niet gesolliciteerd op de functie. ‘Het kwam ter sprake en toen ben ik eens met Paul Jansen, de hoofdredacteur, gaan lunchen.”

Villamedia Magazine sprak in juli met Duk over zijn drijfveren.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.