— donderdag 11 december 2014, 09:13

Guardian-hoofdredacteur Rusbridger weg

Na twintig jaar hoofdredacteurschap stapt Guardian-hoofdredacteur Alan Rusbridger (61) volgend jaar zomer op. Hij wordt dan voorzitter van de Scott Trust, het fonds dat eigenaar is van de Guardian Media Group waartoe de Guardian ook behoort. Onder Rusbridgers leiding zette de krant een actieve online strategie in, waarbij het concept van betaalmuren werden verworpen en de krant zich niet langer als Britse maar als 'wereldkrant' profileert. De Amerikaanse berichtgeving won vorig jaar een Pulitzer. De krant en website kregen verder een kast vol Britse en internationale journalistieke prijzen toegekend. De krant kreeg verder veel lof voor onthullingen over Amerikaans diplomatie (in samenwerking met WikiLeaks), de afluisterpraktijken bij Britse tabloids (dankzij speurwerk van journalist Nick Davies) en de ongebreidelde datahonger van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden. Het is nog niet bekend wie Rusbridger gaan opvolgen. Meer bij The Guardian

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.