website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Paul de Leeuw vertrekt na 28 jaar bij BNNVARA

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in omroep op vrijdag 1 juni 2018, 16:11

© Annemieke van der Togt

Nieuws Paul de Leeuw stopt na deze zomer bij BNNVARA, zo maakt de omroep bekend. Paul maakt sinds 1990 programma’s voor de VARA, later BNNVARA.

Na het stoppen van ‘De Kwis’ zoekt Paul naar een rol in een programma, waar hij onderdeel van uitmaakt en niet ‘de kar hoeft te trekken’. Paul de Leeuw: “Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren. Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.”

Later op de dag werd bekend dat hij jurylid werd bij het programma Holland’s Got Talent bij RTL. Mogelijk dat hij bij die zender meer gaat doen.

De Leeuw was voor het eerst te zien met ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en maakte later programma’s als ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’,‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’. Deze zomer is Paul de Leeuw bij BNNVARA nog te zien als presentator van ‘Ranking the Stars’. Hij won diverse prijzen. Zo kreeg hij de Zilveren Nipkowschijf en de Roos van Montreux voor ‘De Schreeuw van de Leeuw’, de Zilveren Nipkowschijf voor ‘PaPaul’, de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, de Gouden Televizier-Ring voor ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en de Gouden Stuiver voor ‘Pauls Puber Kookshow’. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.