— donderdag 27 oktober 2016, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Paul de Leeuw opgenomen in beeldengalerij Beeld en Geluid

Paul de Leeuw onthulde zijn portret in de Wall of Fame van Beeld en Geluid. | Studio Gemini

Eerder dit jaar werd aan programmamaker Paul de Leeuw de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2016 toegekend. De Leeuw kreeg die waardering in het kader van de jaarlijkse televisieprijzen ‘de tv-beelden’. Aan de Oeuvre Award is ook opname in de zogeheten Hall of Fame in Beeld en Geluid verbonden.

Op woensdag onthulde De Leeuw zijn portret. In die galerij zijn mensen opgenomen die van bijzondere betekenis zijn (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. Eerder zijn Ria Bremer, John de Mol, André, van Duin en Mart Smeets in die rij opgenomen.

De jury schreef indertijd over de toekenning: “Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s.”

Bekijk meer van

Paul de Leeuw Beeld en Geluid

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.