— dinsdag 2 februari 2016, 11:52 | 1 reactie, praat mee

Beeld en Geluid Oeuvre Award voor Paul de Leeuw

Presentator en programmamaker Paul de Leeuw heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2016 ontvangen, in het kader van de jaarlijkse televisieprijzen 'de tv-beelden'. De vakjury noemt De Leeuw al decennialang beeldbepalend.

“Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s”, aldus de vakjury.

De Leeuw is op dinsdag 2 februari te gaast in RTL Late Night (RTL4) om over de toekenning te praten. De oeuvreprijs is een van 17 prijzen die in het kader van tv-beelden worden uitgereikt. De andere nominaties zullen vanavond bij RTL Boulevard bekend worden gemaakt, waarna de daadwerkelijke uitreiking op 7 maart aanstaande plaatsvindt in Amsterdam.

Als winnaar van de Oeuvre Award krijgt De Leeuw een plek in de zogeheten Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Bekijk meer van

TV-Beelden Paul de Leeuw

Praat mee

1 reactie

peter ten Cate, 2 februari 2016, 16:54

Vroeger een vernieuwer, taboedoorbreker en met zijn rake en komische typetjes inderdaad beeldbepalend. De laatste jaren moet hij het helaas meer hebben van zijn onderbroekenlol en irritant geschreeuw. Dat heeft De Leeuw niet nodig, getuige ook zijn prima interview met Adèle. Die Award en Wall of Fame (nou ja, we zijn hier wel in Nederland hè...) gun ik hem van harte. Maar mijn advies aan De Leeuw: keer a.u.b. weer terug naar kwaliteit.

Peter ten Cate
Deventer

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.