— donderdag 4 augustus 2016, 10:22 | 1 reactie, praat mee

PAPER overgenomen door Blendle

UPDATE Blendle neemt PAPER over van uitgeverij De Persgroep Nederland. Met ingang van september zal de Blendle-redactie PAPER dagelijks gaan samenstellen. De online kiosk werkte al op technisch vlak met De Persgroep samen. PAPER-gebruikers meldden zich via Blendle aan, logden in en betaalden al via het platform. Laatste wijziging: 4 augustus 2016, 14:23

“De toekomst van PAPER is veilig gesteld met de overname door Blendle. Daar krijgt PAPER de aandacht die het verdient”, aldus directeur Frits Campagne van De Pesgroep Nederland. Onlangs lanceerde de uitgeverij de dienst Topics, waar abonnees ongelimiteerd kunnen lezen in De Persgroep-kranten - ook die waar ze géén abonnement op hebben.

PAPER, waarvan de doelstelling van de lancering rond abonnees niet is gehaald, zou daarmee in de verdrukking komen. Volgens PAPER-hoofdredacteur Barbara van Beukering is de digitale startup-fase nu voorbij en is het tijd voor de volgende stap.

“In Blendle heeft de Persgroep een ideaal huis gevonden om verdere groei te bewerkstelligen”, aldus Van Beukering, die nu het hoofdredacteurschap van Topics gaat doen. De PAPER-redactie wordt ontbonden. De Persgroep laat weten dat het gaat om een “kleine groep medewerkers met een tijdelijk contract”.

PAPER blijft ook onder Blendle een abonnementsdienst van 5,95 euro per maand, waarbij een redactie uit AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en regionale dagbladen als Tubantia, De Gelderlander en Eindhovens Dagblad artikelen selecteert.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Bekijk meer van

PAPER Blendle

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Platootje, 4 augustus 2016, 12:54

De facto evenwel:
Paper was een slecht idee, slecht uitgevoerd onder Barbara mislukt.
Want wie niet waagt…
Blendle neemt de technologie weer terug, meer niet.
Leergeld betaald: leve Paper!
Straks concurrent van Blendle.
Welke derden gaan meedoen met Paper?
Wie wint met data?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.