onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 30 januari 2014, 11:21

Familie Barend geeft weer Helden uit

Helden Magazine is weer in handen van de familie Barend. Het sportblad zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 niet meer worden uitgegeven door Sanoma. Dat laat hoofdredacteur Frits Barend, die samen met zijn dochter Barbara leiding geeft aan het blad, weten aan NU.nl. Sanoma zegt in een persbericht dat de onderhandelingen in de afrondende fase zitten. Helden Magazine, dat vier keer per jaar verschijnt, verkocht drie jaar geleden een minderheidsaandeel aan Sanoma. "In juli vorig jaar kwam de toekomst van het blad bij Sanoma ter sprake vanwege een grote reorganisatie van het sportcluster", legt Barend uit. In oktober liet de uitgever weten dat bij de reorganisatie Helden op het lijstje stond voor een ‘strategische heroriëntatie’. "Half november kwam mijn dochter Barbara ineens met een goed businessmodel, waardoor wij het blad definitief in eigen beheer kunnen uitgeven. Dientengevolge besloot Barbara zelf ontslag te nemen bij Fox Sports." Barend zegt dat er aan de inhoud van het blad niks gaat veranderen. "We gaan wel meer met multimedia doen."

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.