word studentlid

— maandag 25 juli 2016, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Paper Magazine ver van doelstelling

Paper Magazine ver van doelstelling

Paper, de digitale krant van De Persgroep, telt ‘paar duizend’ betalende abonnees. Dat is nog ver verwijderd van de beoogde 30.000. Het bedrijf bekijkt 'welke mogelijkheden er zijn voor Paper', zegt directeur Frits Campagne. Hij reageert op vragen naar aanleiding van de lancering van Topics, een nieuw digitaal product van De Persgroep, Laatste wijziging: 25 juli 2016, 14:05

Met Topics kunnen abonnees van de kranten van Persgroep zonder bijbetalen digitaal artikelen van de zustertitels selecteren op thema, onderwerp, columnist, krant etc. 
etc. selecteren.

Lezers van Trouw en Volkskrant kunnen ineens dagelijks Theodoor Holman van Het Parool lezen of de Belgische nuchterheid en inventiviteit van De Morgen leren kennen.

Topics is gratis. En werpt de vraag op wat dit betekent voor Paper Magazine, in mei 2015 met veel enthousiasme gelanceerd door Barbara van Beukering, gewezen hoofdredacteur van Het Parool. Voor dagelijks 15 artikelen, gelezen door van Beukerings redactie, moet 72 euro per jaar worden betaald.

Hoeveel betalende abonnees telt Paper Magazine nu? ‘Een paar duizend’, zegt Frits Campagne, algemeen directeur van De Persgroep Nederland. Gaat de stekker eruit? ‘We moeten kijken welke mogelijkheden er zijn voor Paper’, zegt Campagne.

Waar Topics met het rijke aanbod en eigen keuze direct als fantastische dienst ervaren kan worden, zo werden bij de beperkingen van Paper Magazine direct vraagtekens geplaatst: zeer beperkt aanbod en geen eigen keuze.

Frits Campagne over Paper versus Topics: ‘We proberen een mooi concept voor mensen die misschien geen abonnement meer nemen en zijn net een jaar bezig. Topics zetten we, nu nog beta, in de markt als plus voor abonnees, als extra argument om bij ons te blijven. Iets heel anders.’

De start van Paper leek voorspoedig, een gevolg van de eerste maand gratis lezen. Vervolgens werd de uitgave volgens Van Beukering even ‘on hold’ gezet voor verbeteringen. Daarop zou Paper volgens Van Beukering met een nieuwe campagne bekende Nederlanders als Victor Reinier, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Olivia Lonsdale, Dirk Zeelenberg, Roos Schlikker en Marieke Elzinga de beoogde doelgroep voor zich gaan winnen. ‘Vanaf nu gaan we volop blazen, want we moeten nog wel het nodige aan de naamsbekendheid doen met zo’n nieuwe titel’, aldus Van Beukering een jaar geleden.

Ze hield vast aan haar leus ‘Meer hoef je niet te weten’. En hoopte dat 30.000 mensen dat zouden menen en daar 72 euro voor over hadden.

Volgens Van Beukering krijgt Paper drie jaar om zich te bewijzen en de beoogde 30.000 betalende klanten te halen. Tot tenminste eind 2017 had Persgroep er volgens haar budget voor gereserveerd. Paper maakte ook kans op lancering in België, maar te Kobbegem is er niet mee begonnen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.