banner anp

— donderdag 17 juli 2014, 10:48

Koper voor Sanoma’s mannenbladen

UPDATE Sanoma Media Netherlands heeft de titels uit hun Mannen-cluster verkocht aan het Groningse Pijper Media. Het betreft de titels Nieuwe Revu, Panorama en Playboy, die sinds de strategische herziening van Sanoma van vorig jaar in de etalage stonden. De 24 medewerkers van de tijdschrifttitels gaan over naar Pijper Media, dat de redacties in Amsterdam zal vestigen. Sanoma verwacht dat de overdracht nog dit najaar is afgerond. Pijper Media geeft titels uit op het gebied van sport, lifestyle, gastronomie en toerisme. Voorbeelden van titels in het portfolio zijn onder meer Wieler Revue em Lekker 500 (die de uitgever eerder al overnam van Sanoma, red.) Noorderland, Nautique, Surfmagazine en Lonely Planet. Pijper Media is verheugd dat het de 'iconische merken' heeft binnengehaald en zal inzetten op een verdere multimediale uitbouw van de titels. De Nederlandse Vereniging van Journalisten meldt dat het nog in onderhandeling is met Pijper Media en Sanoma over de invulling van het zogeheten overgangsprotocol. Een van de elementen in dit protocol is een continuering van het huidige sociaal plan van Sanoma, zodat dit na overgang van toepassing blijft tot en met 30 juni 2015.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.