word studentlid

— dinsdag 19 juli 2016, 16:49 | 1 reactie, praat mee

Topics Nederland van start

Topics Nederland van start

In navolging van een eerdere lancering in België gaat De Persgroep ook in Nederland officieel de dienst Topics openstellen voor het grote publiek. Abonnees van een van de kranten van het concern krijgen zo toegang tot materiaal uit dertien kranten van De Persgroep. Laatste wijziging: 21 juli 2016, 13:07

De Persgroep informeert Nederlandse abonnees deze week over het bestaan van de dienst, bericht Trouw. Een abonnee kan inloggen en op onderwerp zoeken naar informatie die hem interesseert. De onderwerpen staan centraal, niet uit welke krant die toevallig afkomstig zijn. “Het is niet bedoeld als dienst om het nieuws te volgen. Het verrijkt je abonnement op de specifieke onderwerpen die je interessant vindt”, stelt Erik Roddenhof, commercieel directeur bij De Persgroep tegenover Trouw.

Topics vervaagt de strikte keuze voor een bepaalde krant. Die merkvastheid is door sociale media sowieso een afnemende trend, aldus lector journalistiek en innovatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg Alexander Pleijter. “Als een vriend een artikel deelt, dan maakt het niet zoveel uit wie het heeft geschreven”, stelt hij.

Marcel Broersma, hoogleraar journalistieke cultuur en media aan de Rijksuniversiteit Groningen, zegt eveneens in Trouw dat lezers de redactionele voorselectie waarderen. Of lezers hun onderwerpen zelf gaan samenstellen staat of valt met het gebruiksgemak van Topics, aldus Broersma. Dat een vaste prijs toegang geeft tot de volledige productie binnen De Persgroep is wel een psychologisch aantrekkelijk aanbod, dat ook werkt voor een all-you-can-eat dienst als Spotify.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Anneke, 29 januari 2020, 10:14

Interessant

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.