training eu starters

— maandag 25 januari 2021, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Paar incidenten over uitzonderingsregels voor pers tijdens avondklok

Avondklok in Amsterdam - © Olaf Kraak / ANP

De pers mag tijdens de avondklok de deur uit, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Er werden tijdens het eerste weekend met de avondklok twee incidenten gemeld waarbij journalisten staande werden gehouden door de politie. Ook werd er een boete uitgedeeld omdat de juiste papieren ontbraken.

Zo meldt de journalist van De Gooi en Eemlander dat een fotografe het bij het station in Hilversum aan de stok kreeg met een agente. “Die vertelt haar dat ze de aanwezigheid van pers op straat voor een reportage over de avondklok helemaal niet essentieel vindt. Als ze haar later opnieuw zou aantreffen, zou ze een bekeuring krijgen.”

Een journaliste van persbureau Reuters kreeg zaterdag een boete van de politie bij Amsterdam Centraal, meldt Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) aan RTL Nieuws. Ze had een verklaring van Reuters bij zich, maar niet de werkgeversverklaring van de website Rijksoverheid. De agenten gingen daarmee niet akkoord en hebben haar een boete gegeven. Ook mocht de journalist haar werk niet meer doen.

Bekijk meer van

NVJ NVJ corona avondklok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.