— woensdag 16 september 2020, 14:07 | 0 reacties, praat mee

Noodfondsen NVJ en Auteursbond helpen freelancers die financieel geraakt zijn door corona

© ANP / Lex van Lieshout

De NVJ en de Auteursbond hebben ieder een noodfonds opgericht voor schrijvende freelance journalisten die financieel geraakt zijn door de coronacrisis. Met een aanvraag bij het NVJ Noodfonds of het Steunfonds van de Auteursbond kunnen freelancers misgelopen inkomsten deels compenseren.

Bijdragen van de noodfondsen variëren van 1000 tot maximaal 5000 euro. Om aanspraak te maken op de steun, dienen freelancers bij hun aanvraag te omschrijven hoe hun beroepspraktijk eruit ziet en hoeveel financiële schade ze hebben geleden door de coronacrisis. Ook moeten ze documenten te overleggen waarmee ze kunnen aantonen dat ze de inkomsten daadwerkelijk zijn misgelopen. De noodfondsen zijn beiden bedoeld voor freelancers die teksten of scripts schrijven voor print, radio, tv of digitale producties.

Het NVJ Noodfonds en het Steunfonds van de Auteursbond worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Lira. Gelden worden verdeeld in verschillende aanvraagrondes. Bij de NVJ loopt de eerste ronde van 15 september tot 15 oktober. Bij de Auteursbond sluit de eerste aanvraagronde op 30 september. 

Freelancers die een aanvraag indienen krijgen uiterlijk vier weken na het sluiting van de inzendtermijn uitsluitsel over hun aanvraag. Een lidmaatschap van de NVJ of de Auteursbond is niet vereist om aanspraak te maken op de fondsen.

Bekijk meer van

NVJ NVJ Lira coronavirus Auteursbond

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.