banner festival 23

— dinsdag 30 april 2019, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis neemt Ierse branchegenoot over

Gert Ysebaert van Mediahuis - © Jonas Roosens / ANP

Mediahuis heeft een overnamebod gedaan op Ierlands grootste dagbladengroep: Independent News & Media (INM). Dat hebben de beide bedrijven bekendgemaakt. De Belgische onderneming heeft in totaal 145,6 miljoen euro over voor het bedrijf. Laatste wijziging: 30 april 2019, 10:42

Independent News & Media geeft met de Irish Independent de grootste krant van Ierland uit. Daarnaast is de groep eigenaar van de tabloid Herald, Sunday World en Belfast Telegraph. Het aan de beurs in Londen genoteerde bedrijf heeft zo’n 800 werknemers en behaalde vorig jaar een omzet van 191 miljoen euro. De uitgever verkoopt wekelijks meer dan een miljoen kranten. De online publicaties independent.ie en belfasttelegraph.co.uk. en print samen zijn goed voor wekelijks 2,1 miljoen lezers.

Als de overname doorgaat, dan verdwijnt het aandeel van de beurs. De twee grootste hebben, net als de raad van bestuur van INM, aangekondigd het bod te steunen. Zij zijn goed voor 44,88 procent van de aandelen.

Mediahuis, in Nederland eigenaar van De Telegraaf, NRC Handelsblad, NRC Next, De Limburger en Noordhollands Dagblad, is volgens CEO Gert Ysebaert ideaal gepositioneerd om INM te laten groeien als toonaangevend, Iers mediabedrijf, zegt hij in het persbericht.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.