website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mediahuis neemt Ierse branchegenoot over

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in dagblad op dinsdag 30 april 2019, 10:42

Gert Ysebaert van Mediahuis

Gert Ysebaert van Mediahuis - © Jonas Roosens / ANP

Nieuws Mediahuis heeft een overnamebod gedaan op Ierlands grootste dagbladengroep: Independent News & Media (INM). Dat hebben de beide bedrijven bekendgemaakt. De Belgische onderneming heeft in totaal 145,6 miljoen euro over voor het bedrijf.

Independent News & Media geeft met de Irish Independent de grootste krant van Ierland uit. Daarnaast is de groep eigenaar van de tabloid Herald, Sunday World en Belfast Telegraph. Het aan de beurs in Londen genoteerde bedrijf heeft zo’n 800 werknemers en behaalde vorig jaar een omzet van 191 miljoen euro. De uitgever verkoopt wekelijks meer dan een miljoen kranten. De online publicaties independent.ie en belfasttelegraph.co.uk. en print samen zijn goed voor wekelijks 2,1 miljoen lezers.

Als de overname doorgaat, dan verdwijnt het aandeel van de beurs. De twee grootste hebben, net als de raad van bestuur van INM, aangekondigd het bod te steunen. Zij zijn goed voor 44,88 procent van de aandelen.

Mediahuis, in Nederland eigenaar van De Telegraaf, NRC Handelsblad, NRC Next, De Limburger en Noordhollands Dagblad, is volgens CEO Gert Ysebaert ideaal gepositioneerd om INM te laten groeien als toonaangevend, Iers mediabedrijf, zegt hij in het persbericht.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.