training eu starters

— woensdag 2 december 2020, 14:21 | 0 reacties, praat mee

Directeur Pier Baarsma weg bij NDC; Koos Boot en Evert van Dijk treden aan

Een editie van de Leeuwarder Courant rolt van de persen | ANP

Nu Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Ondernemingsraad deze week hebben ingestemd met de overname van NDC mediagroep door Mediahuis, worden in de top wijzigingen doorgevoerd. Algemeen directeur Pier Baarsma legt na afronding van de overname zijn functie neer. Koos Boot, financieel directeur Mediahuis Nederland vormt straks samen met directeur/algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk de nieuwe directie van NDC. Laatste wijziging: 3 december 2020, 10:49

Baarsma: “Bij een verandering van eigenaar hoort een nieuw gezicht. Daarom stap ik op. Mediahuis zal eigen accenten willen leggen, maar met een luisterend oor voor onze kennis van de noordelijke samenleving. Dat stelt mij ook gerust. Want de ziel van het bedrijf wordt bepaald door de medewerkers van het bedrijf. Die ziel vind je terug in de producten die we dagelijks maken. Dat zal bij Mediahuis niet veranderen.”

Mediahuis stelt dat NDC en de regio waarin het actief is goed aansluit bij de overige activiteiten in Nederland. De overname versterkt beide partijen, aldus Mediahuis. “NDC zette de afgelopen jaren al belangrijke stappen in de digitale transformatie van haar organisatie en merken. Mediahuis voegt hier als groep de nodige schaalvoordelen en expertise aan toe”, aldus de uitgever van NRC, De Telegraaf, De Limburger, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander.

Met de overname van NDC mediagroep krijgt de uitgever Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en tientallen regionale nieuws- en weekbladen in handen.

Topman Gert Ysebaert van Mediahuis Groep is blij met de succesvolle afronding van de overname. Hij dankt het werk dat Baarsma de afgelopen jaren heeft verzet.

Ysebaert: “Er begint nu een nieuwe fase waarbij het de ambitie is van Mediahuis om NDC op korte termijn succesvol en financieel gezond te maken. Het spreekt voor zich dat de digitale versnelling en de synergievoordelen die Mediahuis als groep kan bieden, hierbij van groot belang zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Koos Boot de juiste man is om in een tandem met Evert van Dijk, NDC’s regionale journalistiek en leidende positie op een duurzame manier in de Noord-Nederlandse samenleving te verankeren.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.