word studentlid

— dinsdag 16 november 2021, 12:58 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe vormgeving Friesch Dagblad: alleen regio op de voorpagina

Nieuwe vormgeving Friesch Dagblad: alleen regio op de voorpagina
In de krant van vandaag krijgt de lezer uitleg over de ontwerpkeuzes. Landelijk en internationaal nieuws is naar een binnenkatern overgeheveld.

Het Friesch Dagblad introduceert vandaag een nieuwe vormgeving en indeling. De krant reserveert voortaan de eerste zestien pagina's voor nieuws over Friesland. Landelijk en internationaal nieuws zit in een nieuw binnenkatern, genaamd 'Verder'. Laatste wijziging: 16 november 2021, 13:00

Daar zijn ook verdiepende (achtergrond)verhalen, opinies en analyses te vinden. Ontwerpers Koos Staal en Corné van der Horst tekenden maakten een vormgeving die website en de papieren krant beter op elkaar doet aansluiten, aldus uitgever NDC mediagroep.

“In de nieuwe krant begint de lezer direct in de eigen omgeving: al het regionale nieuws is naar voren geschoven. Politiek, onderwijs en zorg, sport, cultuur, levensbeschouwing en economie; gebeurtenissen en ontwikkelingen in Fryslân zelf maar ook de regionale weerslag van binnenlands en Europees beleid.”

Het binnenkatern Verder is een bundeling van landelijk en internationaal nieuws, plus verdiepingsverhalen in de vorm van achtergronden, opinie, analyses en rubrieken van veelal eigen medewerkers en correspondenten.

Friesch Dagblad is onderdeel van NDC mediagroep. NDC mediagroep, gevestigd in Leeuwarden en Groningen, is uitgever van de regionale dagbladen de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en het Friesch Dagblad. Daarnaast geeft NDC mediagroep meer dan 35 nieuws- en weekbladen uit en beheert ruim 50 digitale regionale kanalen. NDC gelooft in onafhankelijke journalistiek en voorziet meer dan 2 miljoen mensen in Noord-Nederland van nieuws en informatie.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.