website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Overname Media Groep Limburg afgerond

Lars Pasveer — Geplaatst op donderdag 15 juni 2017, 09:08

Het hoofdkantoor van Mediahuis in Antwerpen | Siska Gremmelprez / ANP

Het hoofdkantoor van Mediahuis in Antwerpen | Siska Gremmelprez / ANP

Nieuws

Mediahuis heeft de overname van Media Groep Limburg (MGL) afgerond. De overname was vorig jaar al aangekondigd. Mediahuis meldt dat het een nieuwe twee-koppige directie heeft aangesteld: Dominic Stas (algemeen directeur) en Henk Pansters.

Dominic Stas is voormalig directeur van Studio 100 en Kinepolis Film Distribution en sinds vijf jaar directeur van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Als interim-manager marketing was hij de voorbije anderhalf jaar al aan MGL verbonden.

Pansters gaat zich vooral op de operatie en organisatie richten, aldus Mediahuis, waarin “het (door)ontwikkelen van het bedrijf en de mensen” centraal staat. Stas: “Het is zaak goed focus te houden op de kracht die de dagbladen hebben en tegelijk onze toekomst te verzekeren met de uitbouw van digitaal en audiovisueel.”

Mediahuis meldt verder wijzing in de Raad van Commissarissen:

“De door Concentra afgevaardigde commissarissen Robert Ceuppens (voorzitter) en Loek Radix keren niet meer terug. Hun zetels worden op voordracht van Mediahuis ingenomen door Gert Ysebaert (CEO Mediahuis) en vertrekkend directeur Marc Vangeel (toekomstig CEO TMG). Leon Frissen, Joep de Jong en Luc Soete blijven aan als commissaris. Leon Frissen, oud-gouverneur van Limburg, is benoemd tot voorzitter.”

Vangeel werd eind maart door Mediahuis benoemd om de komende overname van Telegraaf Media Groep te begeleiden. Wanneer dat is afgerond. verwacht Mediahuis hem dus tot nieuwe topman te benoemen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.