training eu starters

— woensdag 31 mei 2023, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Oud-visagist die grensoverschrijdend gedrag bij DWDD meldde heeft met Matthijs van Nieuwkerk gesproken

© ANP_ Jeffrey Groeneweg

Visagist Jelleke van Rijsoort, een van de medewerkers van De Wereld Draait Door die in de Volkskrant vertelde over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, heeft met de presentator gesproken. Laatste wijziging: 31 mei 2023, 12:53

“Het ruimt op en geeft erkenning. Ik wilde na het verschijnen van het Volkskrant-verhaal graag met hem in gesprek en daar is gehoor aan gegeven”, vertelt ze aan RTL Boulevard over dat gesprek.

Wat er precies werd besproken tijdens het gesprek wordt verder niet duidelijk gemaakt in het programma.

Van Rijsoort vertelde na het verschijnen van het artikel in november al dat ze Van Nieuwkerk graag wilde spreken. “Ik wil heel graag weten hoe hij hierop terugkijkt”, zei ze toen tegen RTL Boulevard.

In het artikel van de Volkskrant vertelde Van Rijsoort, die jaren als visagist voor Van Nieuwkerk heeft gewerkt, onder meer dat ze op haar tenen liep “door de angstcultuur achter de schermen”. Ze werd naar eigen zeggen in 2011 aan de kant gezet omdat ze medeverantwoordelijk werd gehouden voor een publicatie in weekblad Privé over de sfeer bij DWDD maar daar had ze niets mee te maken.

In het Volkskrant-artikel deden tientallen oud-medewerkers hun verhaal aan de krant. Het zou gaan om jarenlang kleineren en terroriseren. Van Nieuwkerk legde zijn werkzaamheden na de publicatie van het artikel neer.

De situatie achter de schermen van het programma wordt nog onderzocht door Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen onder leiding van oud-PvdA-minister Martin van Rijn. Die commissie werd na het Volkskrant-artikel in het leven geroepen. Aanvankelijk zou alleen onderzoek worden gedaan naar DWDD, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

Bekijk meer van

Matthijs van Nieuwkerk DWDD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.