banner festival 23

— woensdag 8 juni 2022, 13:42 | 2 reacties, praat mee

Oud-staatssecretaris Media Sander Dekker zwaargewond na fietsongeluk, vrouw aangehouden

Voormalig staatssecretaris OCW en oud-minister Sander Dekker is dinsdagavond gewond geraakt, nadat hij van zijn racefiets viel in het duingebied bij Monster. Dat bevestigt een woordvoerder van de VVD na berichtgeving van De Telegraaf. Een 42-jarige vrouw uit Monster is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en doodslag, zegt een politiewoordvoerder. Laatste wijziging: 9 juni 2022, 10:13

Dekker (47) is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand en de toedracht van het incident wil de politie geen mededelingen doen. Het ongeval gebeurde op het Schelpenpad. Ooggetuigen meldden aan De Telegraaf dat de voormalig bewindsman over de kop sloeg doordat een vrouw hem bij zijn arm pakte.

Dekker raakte eerder gewond tijdens het wielrennen. In 2013 kwam hij hard ten val na het ontwijken van een hond en brak hij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols. De oud-minister verscheen daardoor met allebei de armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.

Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Sander Dekker

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

photopress, 9 juni 2022, 16:22

Helaas krijgt iemand de schuld van zijn val.
Uit ervaring met dit soort mensen of het nu ouderen zijn op zo’n racefiets of jongeren of in clubverband kunnen en willen ze zich niet aanpassen aan de omgeving en het verkeer.
Het is dus begrijpelijk dat omstanders boos worden als er weer eens zo’n figuur op snelheid langs je raast.
Maar als je al een paar keer een ongeval met deze tak van sport die van enrstuge aard waren moet je toch je zelf gaan afvragen of het wel verstandig is als je een publieke functie hebt om je zo in het verkeer te begeven

D. Drenth, 9 juni 2022, 16:35

Wat ergerlijk is, dat er meteen het zwaarste geschut wordt ingezet. De poging tot zware mishandeling en doodslag is al weer tot passender proporties {lichte mishandeling met zware gevolgen} teruggebracht.
Wie komt er nou meteen met deze idiote beschuldigingen. Omdat het een voormalig ongevoelig bewindsmannetje treft? Rancuneus geronk want het zou een politieke daad kunnen zijn.
Gelet op zijn wielerverleden kun je ook nog eens denken aan onbekwaamheid op een rijwiel, dat harder gaat dan 15 KM per uur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.