banner festival 23

— vrijdag 15 september 2017, 14:23 | 0 reacties, praat mee

NPO sluit prestatieovereenkomst met staatssecretaris Dekker

© ANP

De komende jaren is minimaal 75 procent van het aanbod op de NPO-televisienetten van Nederlandse bodem en de muziekzenders moeten het belang van Nederlandse artiesten blijven benadrukken. Dat zijn enkele van de afspraken die de NPO en staatssecretaris Dekker (media) hebben vastgelegd in een prestatieovereenkomst. Laatste wijziging: 15 september 2017, 14:26

In de zogeheten prestatieovereenkomst zijn afspraken en doelstellingen voor de publieke omroep vastgelegd. Deze afspraken zijn gebaseerd op de nieuwe Mediawet en zijn de vertaling van de ambities die de NPO in haar beleidsplan tot en met 2020 heeft vastgelegd. Dekker en de NPO hebben hier concrete en meetbare doelen aan gekoppeld. De NPO gaat bijvoorbeeld inzichtelijk maken hoe ze met amusement haar publieke taak invult. Ook wordt het publiek bevraagd over de kwaliteit van de programmering.

Verder is afgesproken dat De NPO per jaar minimaal 30 nieuwe tv-programma’s zal uitproberen. Daarnaast zet de NPO 16,6 miljoen euro apart in het NPO-fonds, dat sinds januari de opvolger is van het Mediafonds. Het geld moet gebruikt worden voor kwalitatief hoogwaardig Nederlands drama, documentaires en talentontwikkeling. Daarnaast moet de NPO jaarlijks minimaal 16 speelfilms, twee Telescoopfilms en minimaal zes Telefilms coproduceren.

Voor radio moeten de muziekzenders NPO Radio 2, NPO 3FM en NPO FunX het belang benadrukken van Nederlandse artiesten door onder andere een jaarlijkse prijsuitreiking aan Nederlandse artiesten per zender. NPO Radio 4 registreert en produceert jaarlijks minimaal 245 Nederlandse klassieke concerten en alle zenders continueren hun talentprogramma.

Als blijkt dat de NPO de doelen niet haalt dan zal een verbeterplan worden opgesteld. In het uiterste geval kan een sanctie worden opgelegd, zo hebben de NPO en Dekker afgesproken.

Bekijk meer van

Sander Dekker NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.