website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Dekker wil mening kijker over tv-aanbod

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op dinsdag 23 juni 2015, 09:25

Bart Maat / ANP

Bart Maat / ANP

Nieuws

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) gaat dit jaar uitzoeken of tv-kijkers zelf een zogenoemd ‘à la carte’ televisiemenu zouden willen. Zo kunnen kijkers hun zenderpakket meer naar hun eigen interesse aanpassen. Dat blijkt uit een brief die Dekker naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Een standaardpakket moet nu uit minstens dertig zenders bestaan waaronder de zoegenomende ‘must carry zenders’, Nederlandse en Vlaamse publieke zenders. Maar volgens Dekker kan het misschien nog wel “beter en klantgerichter”. “Concreet denk ik aan de mogelijkheid voor de pakketaanbieders om de must carry zenders aan te bieden met daaraan gekoppeld een à la carte menu van één of meer televisiezenders die door de abonnees individueel gekozen kunnen worden zonder dat er sprake hoeft te zijn van een pakket van minimaal 30 zenders.”

In de Mediawet zijn al wel mogelijkheden, maar daarvan wordt door aanbieders geen gebruikgemaakt. Volgens Dekker komt dat omdat het merendeel van de zenders en pakketaanbieders terughoudend is ten aanzien van het invoeren van een vorm van het à la carte menu. Kijkers/consumenten zoudenvolgens hen niet per definitie goedkoper uit zijn. Dekker wil naast het onderzoek onder tv-kijkers ook onderzoek doen naar ervaringen in het buitenland.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.