de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— dinsdag 23 juni 2015, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Dekker wil mening kijker over tv-aanbod

Bart Maat / ANP

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) gaat dit jaar uitzoeken of tv-kijkers zelf een zogenoemd 'à la carte' televisiemenu zouden willen. Zo kunnen kijkers hun zenderpakket meer naar hun eigen interesse aanpassen. Dat blijkt uit een brief die Dekker naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Een standaardpakket moet nu uit minstens dertig zenders bestaan waaronder de zoegenomende ‘must carry zenders’, Nederlandse en Vlaamse publieke zenders. Maar volgens Dekker kan het misschien nog wel “beter en klantgerichter”. “Concreet denk ik aan de mogelijkheid voor de pakketaanbieders om de must carry zenders aan te bieden met daaraan gekoppeld een à la carte menu van één of meer televisiezenders die door de abonnees individueel gekozen kunnen worden zonder dat er sprake hoeft te zijn van een pakket van minimaal 30 zenders.”

In de Mediawet zijn al wel mogelijkheden, maar daarvan wordt door aanbieders geen gebruikgemaakt. Volgens Dekker komt dat omdat het merendeel van de zenders en pakketaanbieders terughoudend is ten aanzien van het invoeren van een vorm van het à la carte menu. Kijkers/consumenten zoudenvolgens hen niet per definitie goedkoper uit zijn. Dekker wil naast het onderzoek onder tv-kijkers ook onderzoek doen naar ervaringen in het buitenland.

Bekijk meer van

Sander Dekker

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.