— maandag 21 februari 2022, 09:59 | 0 reacties, praat mee

Twitter-kloon van Donald Trump gelanceerd

© Davide Bonaldo

Ruim een jaar nadat de Amerikaanse oud-president Donald Trump werd verbannen van verschillende social media is daar nu Truth Social, het nieuwe sociale netwerk van Trump. Het is te vinden in de App Store van Apple. Laatste wijziging: 21 februari 2022, 10:00

Op Truth Social kunnen gebruikers een zogenoemde ‘truth’ (waarheid) plaatsen en kunnen ze truths van anderen delen. Dat gebeurt op dezelfde manier als het retweeten van een bericht op Twitter.

De verwachting is dat het netwerk eind maart volledig operationeel zal zijn in de Verenigde Staten.

Trump kondigde de Twitter-kloon vorig jaar oktober aan, nadat hij werd verbannen van sociale media door zijn uitspraken en het opstoken van zijn aanhangers rondom de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Dat leidde op 6 januari tot een bestorming van het Capitool-regeringsbouw.

Voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool mag de voormalige Amerikaanse president vervolgd worden, heeft een Amerikaanse rechter vrijdag geoordeeld. Volgens de rechter kan Trump zich niet beroepen op presidentiële immuniteit in de zaak. Meer bij Forbes / CBS News

‘Deplatforming’ heeft grote impact op bereik. Het deurbeleid van Big Tech levert veel discussie op over de macht van techbedrijven, zo is te lezen in dit artikel.

Bekijk meer van

Truth Social Donald Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.