banner festival 23

— woensdag 23 november 2016, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Oud-journalist De Limburger krijgt taakstraf om geheime opnamen

Het stadion van Roda JC | Marcel van Hoorn / ANP

Een journalist die in het geheim opnamen maakte van een besloten commissievergadering in het stadhuis van Kerkrade heeft een taakstraf van twintig uur opgelegd gekregen. De man was in december 2014 al op staande voet door dagblad De Limburger ontslagen voor de opnames. Laatste wijziging: 23 november 2016, 09:18

Het stadsbestuur besprak in de commissievergadering opties om het noodlijdende Roda JC overeind te houden. De journalist berichtte over de zaak, maar citeerde uitspraken die alleen in de besloten zitting waren geuit.

De krant sprak wat betreft de opnamen over een ‘journalistieke doodzonde’. Het maken van geheime opnamen druist in tegen richtlijnen van de krant, aldus de hoofdredactie. De journalist had ook niemand verteld over de wijze waarop hij aan zijn informatie was gekomen.

Hoewel het stadsbestuur de aangifte tegen de journalist na het ontslag introk, besloot het Openbaar Ministerie begin dit jaar alsnog een zaak te starten.

Die zaak is uiteindelijk nooit voor de rechter gekomen; de oud-journalist heeft de taakstraf geaccepteerd, aldus een woordvoerder van justitie. Meer bij 1Limburg

Bekijk meer van

De Limburger

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.