banner anp

— donderdag 4 februari 2016, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Openbaar Ministerie begint zaak tegen Limburgse journalist

Marcel van Hoorn / ANP

Het Openbaar Ministerie in Limburg is een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen een journalist die voor Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad werkte, maar in december vorig jaar werd ontslagen vanwege het heimelijk opnemen van een besloten commissievergadering in Kerkrade.

Zijn toenmalige werkgever ontsloeg de man op staande voet vanwege wat het een ‘journalistieke doodzonde’ noemde. Het maken van geheime opnamen druist in tegen richtlijnen van de krant, verklaarde de hoofdredactie vorig jaar. De journalist had ook niemand verteld over de wijze waarop hij aan zijn informatie was gekomen.

Het OM verdenkt de man van het met een technisch hulpmiddel afluisteren van de vergadering. Burgemeester Jos Som van Kerkrade deed in eerste instantie aangifte van lekken naar de pers, maar trok die aanklacht in toen bleek hoe de gevoelige informatie (de commissie besprak reddingsscenario’s voor voetbalclub Roda JC) in de openbaarheid was gekomen. Meer bij 1Limburg

Bekijk meer van

Limburgs Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.