banner anp

— maandag 9 oktober 2017, 11:38 | 0 reacties, praat mee

Orkaan Irma maakt nog steeds slachtoffers; krant The Today stopt

Puinruimen op Sint Maarten is begonnen - © Vincent Jannink / ANP

The Today, een van de kranten op het door orkaan Irma geplaagde Sint Maarten, stopt. De eigenaar kan de zware investeringen die nodig zijn voor een herstart, na de schade die de orkaan heeft gebracht, niet rechtvaardigen.

Het dagblad bestond zeventien jaar. Het gebouw waarin de redactie was gehuisvest is door orkaan Irma compleet verwoest. Het personeel van The Today kreeg het slechte nieuws vrijdag te horen van eigenaar Richard Gibson Sr. Hij bood de medewerkers drie maanden salaris aan voor het beëindigen van hun contract.

“Het is met grote droefheid dat ik, sinds 2008 hoofdredacteur van deze krant, moet toezien hoe mijn collega’s werkloos worden. Tegelijkertijd begrijp ik het besluit om het bedrijf te sluiten,” aldus Hilbert Haar in een redactioneel. Hij verwijst nog naar artikelen die de krant groot hebben gebracht en de prijzen die de krant heeft gewonnen.

Hij hoopt dat in de toekomst de krant mogelijk online wel terugkomt, al zijn die plannen nog onzeker. Haar denkt wel dat zijn toekomst ergens anders ligt en hij bedankt de lezers en de eigenaar voor hun steun.

Orkaan Irma heeft het werk voor journalisten in het Caraïbisch gebied erg moeilijk, zo niet onmogelijk, gemaakt. Lees ook het interview met hoofdredacteur Gordon Snow van The Daily Herald over de situatie op Sint Maarten.

Op 9 november vindt er in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een evenement plaats ter ondersteuning van de lokale media op de Bovenwindse eilanden. Meer informatie over het evenement wordt later bekendgemaakt.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.