website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oproep aan TMG om content Dichtbij.nl te behouden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in discussie op donderdag 5 oktober 2017, 16:10

Nieuws

Achttien redacteuren, meeschrijvers en anderszins verantwoordelijken van Dichtbij.nl hebben hun ongenoegen geuit over het einde van het hyperlokale platform. Ook willen ze weten hoe het zit met het archief van Dichtbij.nl.

In een open brief, gericht aan bestuurders van Telegraaf media Groep (TMG), de hoofdredacteur van De Telegraaf en de hoofdredactie van HMC, stellen de briefschrijvers niet te spreken te zijn over de actie, “inclusief het feit dat wij daar als mede-auteursrechthouders niet in gekend zijn”.

Ook het verdwijnen van het archief stuit op weerstand. De content zou volgens contacten van de de briefschrijvers binnen TMG, “slechts” onbereikbaar zijn gemaakt. “Definitieve vernietiging zou echter wel in de planning liggen.”

De ondertekenaars stellen dat het mediabedrijf niet alleen een commerciële verantwoordelijkheid heeft, maar ook een maatschappelijke. “Het is, simpel gezegd, alsof je als eigenaar van een unieke boekencollectie moedwillig je complete bibliotheek in brand steekt.”

Daarom willen ze weten of het archief inderdaad nog beschikbaar is en of het kan worden behouden. Ook willen de auteurs op de hoogte worden gehouden van de plannen en roepen ze TMG op “dit stuk mediageschiedenis te bewaren en toegankelijk te houden”.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. journoseil, 12 oktober 2017, 12:53

    Leuk platform, en wel zonde dat het is verdwenen.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.