— donderdag 5 oktober 2017, 16:10 | 1 reactie, praat mee

Oproep aan TMG om content Dichtbij.nl te behouden

Achttien redacteuren, meeschrijvers en anderszins verantwoordelijken van Dichtbij.nl hebben hun ongenoegen geuit over het einde van het hyperlokale platform. Ook willen ze weten hoe het zit met het archief van Dichtbij.nl.

In een open brief, gericht aan bestuurders van Telegraaf media Groep (TMG), de hoofdredacteur van De Telegraaf en de hoofdredactie van HMC, stellen de briefschrijvers niet te spreken te zijn over de actie, “inclusief het feit dat wij daar als mede-auteursrechthouders niet in gekend zijn”.

Ook het verdwijnen van het archief stuit op weerstand. De content zou volgens contacten van de de briefschrijvers binnen TMG, “slechts” onbereikbaar zijn gemaakt. “Definitieve vernietiging zou echter wel in de planning liggen.”

De ondertekenaars stellen dat het mediabedrijf niet alleen een commerciële verantwoordelijkheid heeft, maar ook een maatschappelijke. “Het is, simpel gezegd, alsof je als eigenaar van een unieke boekencollectie moedwillig je complete bibliotheek in brand steekt.”

Daarom willen ze weten of het archief inderdaad nog beschikbaar is en of het kan worden behouden. Ook willen de auteurs op de hoogte worden gehouden van de plannen en roepen ze TMG op “dit stuk mediageschiedenis te bewaren en toegankelijk te houden”.

Praat mee

1 reactie

journoseil, 12 oktober 2017, 12:53

Leuk platform, en wel zonde dat het is verdwenen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.