banner festival 23

— woensdag 15 juni 2016, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Oplands krantenkunstwerk Wibautstraat weer zichtbaar

1977: metrostation Wibautstraat in aanbouw | ANP

De gemeente Amsterdam heeft het 'krantenkunstwerk' van Volkskrant-tekenaar Opland in de Wibautstraat hersteld. Op donderdag 16 juni is de officiële onthulling. Aan de Wibautstraat waren onder meer het Parool, Trouw en de Volkskrant gevestigd, boven het gelijknamige metrostation. Laatste wijziging: 15 juni 2016, 09:46

Graffiti-aanvallen en diverse verfbeurten betekenden dat het Opland-kunstwerk, gemaakt met krantenpagina’s uit de jaren zeventig, langzaam uit zicht is verdwenen. De metrostations van de Oostlijn worden echter gerenoveerd, waarbij is besloten ook het Opland-werk weer zichtbaar te maken. In de afgelopen maanden is dat proces voltooid.

Metrostation Wibautstraat bezit ook enkele andere kunstwerken van Opland (een pseudoniem van de in 2001 overleden kunstenaar Rob Wout), waaronder een collage met internationale kranten en letters op de wanden. Die zijn bij de renovatie van het station bewaard gebleven.

Bekijk meer van

Opland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.