e learning nvj

— maandag 11 mei 2020, 14:02 | 0 reacties, praat mee

Ophef over keuzes Ongehoord Nederland leidt tot vertrek Berckmoes en Niemöller

ANP

Omroep Ongehoord Nederland verliest twee prominente gezichten: Ybeltje Berckmoes stapt op als secretaris en programmamaakster en Joost Niemöller treedt terug als voorzitter van de Raad van Toezicht. Niemöller wil wel bijdragen blijven leveren voor de omroep. Laatste wijziging: 12 mei 2020, 09:45

Berckmoes zegt dat reacties op een recente aflevering van De Buitenplaats, waarin een medium contact legt met de geest van Pim Fortuyn, voor haar heeft aangetoond dat er “voor spirituele en andersoortige ervaringen, nu en in de toekomst, geen ruimte [is] bij omroep ON!”.

“Het programma De Buitenplaats geeft een stem aan mensen die buiten het gevoerde publieke debat staan. Mensen die aandacht vragen voor de zachte kant van het leven. Die een veilige plek zoeken om te spreken vanuit hun hart. [..] Mijn loyaliteit ligt bij De Buitenplaats en haar gasten. Het is belangrijk dat zij in een positieve en open houding kunnen worden gehoord. Ik wens omroep Ongehoord Nederland het beste voor de toekomst”, aldus Berckmoes.

Niemöller zegt niet te kunnen leven met het dreigement om journalist Harry Hol juridisch aan te pakken, nadat die een fact-checkvideo over de omroep had gemaakt.

De omroep belooft dat vele geluiden aan bod kunnen komen, aldus Niemöller: “Dat veronderstelt ook een open houding voor tegengeluiden.” Meer bij Ongehoord Nederland

Hieronder de video’s waarover binnen en buiten de omroep ophef ontstond:

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.