— woensdag 18 juni 2014, 09:05

Oordeel over publicatie foto’s Volkert

Juristen gespecialiseerd in portretrecht zouden graag zien dat de Hoge Raad een oordeel velt over de publicatie van foto’s van Volkert van der Graaf in De Telegraaf. Een nieuw arrest van het hoogste rechtscollege van Nederland zou volgens deze juristen antwoord moeten geven op de vraag welk belang zwaarder weegt: het recht van De Telegraaf om lezers vrijelijk te informeren over de gedragingen van de moordenaar van Pim Fortuyn óf diens recht om na twaalf jaar gevangenschap zijn leven weer op te pakken en te resocialiseren. Ook in België speelt een soortgelijke kwestie. Daar zijn videobeelden opgedoken van kindermoordenaar Marc Dutroux. Hij is stiekem gefilmd in de gevangenis. Waalse kranten publiceerden de foto's en op de Belgische televisie doken bewegende beelden op van een dikker geworden Dutroux in de gevangenis. Ongeoorloofd, aldus de gevangenis, dat onderzoekt wie de beelden heeft gemaakt en hoe ze zijn uitgelekt. Meer bij Limburgs Dagblad / Eindhovens Dagblad

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.