onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 29 juli 2008, 08:55

Krant uit schap door foto Tiananmenplein

De Chinese autoriteiten hebben een editie van de krant Peking Nieuws uit de schappen gehaald nadat de lokale krant een foto had gepubliceerd van de demonstraties in 1989 op het Tiananmenplein. De protesten van destijds, die door de regering met veel geweld werden neergeslagen, liggen nog steeds zeer gevoelig in Peking. Het artikel werd ook van de website van de krant gehaald, maar bleef digitaal beschikbaar via weblogs. Insiders vermoeden dat de foto in de krant is gezet door een jonge redacteur die zich niet bewust was van de gevoeligheid van het beeld. „Veel redacteuren zijn tegenwoordig jong. Nieuws over 4 juni [de datum waarop in 1989 de Chinese regering de protesten neersloeg, red.] is verboden. Ze weten er dus niets van, en denken dat het om een gewone foto gaat”, stelt de ervaren journalist Li Datong tegenover het persbureau AP.

Bekijk meer van

China
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.