— vrijdag 29 september 2017, 14:12 | 0 reacties, praat mee

Ook oordeel Elsevier over studie Journalistiek aan de HU slecht

Het stof is nog steeds niet helemaal neergedaald sinds bekend werd dat de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht het slechtste scoorde van alle HBO-opleidingen Journalistiek. Elsevier komt nu ook met het jaarlijkse onderzoek naar de beste studies en zij zetten de Hogeschool Utrecht op de laagste plek. Laatste wijziging: 2 oktober 2017, 15:42

Van alle opleidingen krijgt Journalistiek aan de HU de laagste score van studenten. De slechte scores zijn volgens sommige studenten terecht. Op De Nieuwe Reporter verschenen deze week diverse verhalen over de problemen op de opleiding. Want hoewel de tijdelijke huisvesting zeker een rol speelt wat betreft het slechte cijfer is er volgens de studenten echt wel meer aan de hand. Kritiek op het onderwijs, is er al jaren en komt ook van docenten zelf.

Zo wordt de optie om meer zelf vorm te geven aan hun studieprogramma. erg gemist. Soms worden er zelfs buiten de school om vakken gevolgd om zich meer te kunnen specialiseren. Een studente die net begon toen het nieuwe curriculum was ingevoerd stelt dat ze proefkonijnen waren. “Achteraf bleek dat het nieuwe curriculum in één zomer was bedacht en op ons werd getest.” Er waren veel uitvallers dat eerste jaar. Nu ze in het tweede jaar zit is ze positiever gesteld. “Om eerlijk te zijn: het tweede jaar zit veel beter in elkaar. Je merkt dat over het tweede leerjaar van het nieuwe curriculum langer is nagedacht. [...] Blijkbaar heeft de opleiding al geleerd van de fouten die zijn gemaakt. Daarbij vind ik ook dat we het nieuwe curriculum een kans moeten geven en niet alleen maar kijken naar die 2,8 van vorig jaar. Niemand kan iets in één keer helemaal goed doen.”

Lees ook: Keuzegids: opleiding Journalistiek bij Hogeschool Utrecht scoort laag

Bekijk meer van

Hogeschool Utrecht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.