— vrijdag 24 februari 2023, 14:27 | 0 reacties, praat mee

Ook in hoger beroep 5 jaar cel en tbs voor aanslag op journalist Willem Groeneveld

© Reyer Boxem

Een van de twee mannen die in 2021 een brandend bierflesje in de woning van een Groninger journalist gooiden, heeft in hoger beroep een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden gekregen. Laatste wijziging: 24 februari 2023, 14:47

De straf is gelijk aan het vonnis van de rechtbank in 2022, schrijft de Telegraaf. Het hoger beroep had betrekking op verdachte Tjeerd P. Zijn handlanger John Jaimy W. zou ook in hoger beroep gaan, maar had dit later weer ingetrokken. P. herhaalde in hoger beroep dat hij Groeneveld alleen wilde laten schrikken. De vloeistof was volgens hem minder brandbaar vergeleken met een molotovcocktail. De raadsheer (rechter in hoger beroep) vindt het bewezen dat P. schuldig is aan brandstichting, schrijft RTV Noord. P. heeft bekend en zijn handelen staat op camera.

P. en Jaimy John W. (34) gooiden in de ochtend van 19 augustus 2021 rond 03.00 uur een brandend bierflesje door de voordeur bij journalist Willem Groeneveld. Groeneveld en zijn partner wisten het vuur te doven en bleven ongedeerd. Klik hier voor meer duiding.

Bekijk meer van

Willem Groeneveld

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.