training eu starters

— vrijdag 8 juli 2016, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Ook boete reclamezendtijd voor Veronica

ANP Kippa / Remko de Waal

Niet alleen SBS6 en Net5 hebben een boete van 60.000 euro ontvangen voor het overschrijden van de maximale reclamezendtijd. Ook Veronica mag eenzelfde boete verwachten van het Commissariaat van de Media. Laatste wijziging: 14 juli 2016, 11:30

In de periode van 13 juni 2014 tot en met 7 februari 2015 overschreed de zender in totaal zeven keer de maximale toegestane hoeveelheid reclameminuten in een uur. Volgens de Mediawet mag een zender per uur maximaal twaalf minuten aan reclame uitzenden. In één van de gevallen zond Veronica meer dan vijftien minuten lang reclame uit.

In een gesprek met het Commissariaat van de Media heeft TV10 BV zijn fouten erkend. TV10 stelt echter wel, net als SBS Broadcasting, dat er in andere uren minder reclame is uitgezonden en beroept zich (eveneens net als SBS Broadcasting) op menselijke fouten.

Hoewel Veronica officieel onderdeel is van SBS Broadcasting, ligt de zendmachtiging bij deze BV. Derhalve is TV10, opgericht in de jaren 90 toen Veronica’s voorloper TV10 Gold het levenslicht zag, de partij die eventuele boetes voor zijn kiezen krijgt.

Bekijk de uitspraak hier.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.