— woensdag 21 mei 2008, 12:22

HP/de Tijd drukt cartoons Nekschot af

UPDATE HP/de Tijd drukt deze week de acht tekeningen van Gregorius Nekschot af waarvoor de cartoonist onlangs werd opgepakt. De cartoons verschijnen in de editie die vandaag uitkomt. Tijdens de uitreiking van de journalistiek prijs De Tegel, gisteravond in Amsterdam, maakten de NVJ, het Nederlands Genootschap van hoofdredacteuren en de Nederlandse Dagbladpers (NDP) bekend geschokt te zijn door de “intimiderende” inval bij cartoonist Gregorius Nekschot. “Iemand die satirische tekeningen maakt of anderzins deelneemt aan de publieke discussie, mag niet worden behandeld als een vluchtgevaarlijke crimineel”, aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning. Hij zei dat er sprake was van censuur, aangezien de cartoonist onder druk van justitie tekeningen van zijn website heeft moeten halen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.